I forbindelse med et fotoshoot skulle der testes sæbebobler og hvis man kender mig, så er det sjældent jeg holder mig til lidt.
Nej det skal gerne være stort og mere af det hele, så jeg gik i krig med at finde en god sæbebobbel opskrift til at lave KÆMPE sæbebobler med.
Der er virkeligt mange råd til hvad virker og nogle af rådene virkede lidt skøre, men jeg har måtte bide det lidt i mig, for nogle af dem virker altså!
Jeg har de sidste 3 uger testet flere versioner og forskellige ingridienser, her er den endelige opskrift, som jeg har fået de bedste resultater med, til jer der har lyst til at prøve kræfter med de enorme bobler.
OPSKRIFT KÆMPE SÆBEBOBLER
ca. 12 litter i alt (man kan sagtens halvere opskriften)
0,71 litter Fairy opvaskemiddel
1 spsk J-LUBE (glidecrems pulver)
3 spsk Bagepulver
11,25 litter destiliceret vand (kan købes i Røverkøb)
Hæld opvaskemiddel i en stor spand (min 12 L), opløs J-LUBE pulveret og bagepulvret i opvaskemiddelet, til der ikke er flere klumper, til sidst tilsættes vandet 1-2 litter ad gangen, der røres indimellem, dog forsigtigt så der ikke dannes for meget skum.
Fairy opvaskemiddel er bare det bedste at bruge, det er det samme de bruger på planetariet. Bagepulver skulle efter sigende give længere holdbare bobler. det destilicerede vand er uden kalk, som kan tynge boblerne ned ad og ikke op og så til sidst det magiske pulver J-LUBE (som kan købes ved div. voksen shops), da det kom i skete der bare noget, noget der virkede en del bedre end gelantinen, boblerne blev bare mere stabile, elastiske, større og mere bevægelige.
VÆRKTØJET
Man kan bruge rigtig mange ting til at lave sæbebobler med, fingrene, metal ringe, plast, snor, hulahopringe og meget meget mere. Men jeg har valgt dette hjemme lavet værktøj ud fra en youtube video jeg studerede under min research.
2 lange pinde mellem 1,2 – 1,5 meter lange (med et hul i den ene ende, jeg borede selv hullerne)
2 lukkede kroge der kan skruges ind i hullerne
2 små hængsler
1 langt bommulds reb/snor (til en stor model brugte jeg ca. 3,5 meter)
3-4 møtrikker (med huller så store at rebet/snoren kan komme igennem)
Pindene, de lukkede kroge, hængslerne og møtrikkerne jeg har brugt, har jeg købt ved en trælasthandel (Østerbro træ).
Bomuld suger godt med sæbe op, hvilket gør at boblerne kan blive ved længe, bomuldssnoren (jogging buks snor) jeg har brugt, er købt i Stof2000 og er ca. 0,5 – 0,75 cm tyk.
Når alt er klar, så er det bare med at komme ud og teste boblerne. Der er dog lidt man skal være opmærksom på. Lidt vind er godt, for meget vind er skidt, så popper boblerne alt for hurtig. Med dette værktøj jeg har, skal man arbejde i langsomme bevægelser, ikke lave hurtige ryk eller åbne den for hurtig, så popper de også hurtigt. Man fanger det hurtigt, når man står med det.
Når man er blevet rigtig god til det, så kan man udvide det lidt, med at lave mellem store bobler i hovede højde, som man så giver et lille koncentreret pust, så kan man lave bobler inde i boblerne.
Så snart boblerne rammer en tør overflade så popper de, så det kan anbefales at tage ud et sted hvor der er åbent, feks. en tom parkeringsplads, en flad mark osv. vi var på billederne taget en tur ud til Reftshalvøen, helt fantastisk sted til denne aktivitet.
Håber I får lige så meget sjov ud af det, som jeg og min familie har med dem, skriv gerne en lille kommentar her i oplæget, om hvad I syntes om opskriften, når I har fået testet den.
Rigtig god fornøjelse
De skønneste hilsner
Mette
Her er lidt flere billeder fra vores dag ved Reftshalvøen