Bundgaard

Når modeuge bliver til modesnue!

Når modeuge bliver til modesnue!

fashion.week.13.08

Jeg elsker modeugen og har været flittig besøgende i mange år, men jeg føler lidt at modeugen har fået sig en ordentlig forkølelse og ikke helt er på toppen mere.

Krise eller ej så er det som om at den er blevet forladt i hænderne på nogle arrangører, som desperat forsøger at holde den kørende på Otrivin og kamillete.

Modeugen er jo et kæmpe foretagende og jeg ser stor potientiale i at udnytte denne magnet af en event til økonomisk fordel for alle i hele København. Hvilket jeg til min store begejstring også finder at mange butikker, museer og nattelivet prøver at udnytte. Det er en fryd at man som almindelig borger kan være med til modeugen og blive beriget med feks. modens historie af mennesker der forsker og lever for mode på selve National museet.

Men det virker også på mig som om at dem der tidligere har bygget modeugen op, har sluppet taget på den kreative del af foretagende og sluppet den løs ud i byens vilde jungle. Man har simpelthen ikke kunnet tilbyde de repressenterede mærker på messerne ordentlige forhold og kordinering til feks. modeshows fremvisning eller anden form for show event og så har de alle spredt sig ud i byen og finder sig tilfreds med at holde lukkede modeshows kun for inviterede på egen regning.

Jeg finder det ærgeligt og meget sørgeligt, da det for mig altid har været lige precist modeshows der var det sjoveste at komme ud og se på når man tog på messerne og ærlig talt så gider jeg ikke efter en lang dag på en messe og trave byen tynd for at komme ind og se et modeshow eller to. Nej, for mig skal det være samlet et sted og noget jeg kan få ordnet samlet, så jeg kan tage ud og spise lidt lækkert mad om aftenen, hoppe i et varmt bad på hotellet og komme tidligt i seng, så man dagen efter kan komme igennem næste messe.

Positivt var det at se så mange af de mærker der tidligere har været med på CPH Vision dukke op ude i bellacentret, da denne messe i lang tid har været den mere konservative del af modeugen og faktisk lidt kedelig. Det var dejligt overraskende og jeg vil helt sikkert komme der ud til august igen udelukkende på baggrund af dette.

Som udgangspunkt så er alle modeshows, som skrevet ovenfor rykket ud af messen og ind til byen, men der var da lidt der havde lavet deres eget lille modeshow event, hvilket var helt fantastisk, men desværre kun delt med de mennesker der lige kom forbi standen på det rette tidspunkt. Det kunne have været fedt hvis man havde samlet alle shows og events i en lille folder, som de besøgende kunne tage i lomme på vej ind til messen. Jeg er bare glad for at jeg selv og dem jeg var med nåede at se lidt inspirerende, det virker altid bedre at se tøjet i bevægelse og ikke hængende klemt inde mellem 100 vis af lignende beklædnings dele.

fashion.week.13.06

Jeg var mildest taget skuffet i år, det var lidt tomt og intet sigende og jeg manglede de store flotte trendshows, jeg manglede at se en masse up-commings designere og lidt sjæl og gnist af noget nyt.
Syntes dog at alle de stand holdere jeg mødte på min vej var overraskende åbne, positive og imødekommende, hvor jeg andre år overordnet har følt at man ikke var velkommen ved standende og det var endda selvom man skulle købe.

Jeg håber messerne opper sig til næste omgang og jeg drømmer om at både bellacentret og Vision får taget sig sammen og bygger sig en fast modeshows scene, hvorfra der alle dage hele dagen kan køre modeshows fra de mange forskellige mærker for alle besøgende på messerne. Lad dog de kreative ildsjæle få frit spil til at lege lidt med trenden og stream det ud til hele verden… det kan for fanden da ikke være så svært eller dyrt 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: