Bundgaard

Historien om Smokey eyes

Historien om Smokey eyes
1920S.makeup.smokeyeyes.2
Billede er lånt fra hjemmesiden huffingtonpost.com

Der er virkeligt mange meninger om hvordan en smokey eye makeup skal se ud.

Dog på trods af mange smukke nutidige eksembler på smokey eye makeup, så er der en rigtig og en “forkert” måde at lave denne historiske makeup på.

Hvis man graver dybt kan man drage relationer til smokey eye helt tilbage til Egypten og med etniske inspirations kilder. Ikke mindst pga. brugen af den sorte kajal også kaldet “liner”.

mette.bundgaard.smokeyeye.makeup.02
Billede lånt af www.svenger.de

Det var i 1920’erne at den “rigtige” smokey eye blev populær. 1920’ernes mode var inspireret af Egypten og Indien, da det var en tid hvor man lavede mange arkæologiske fund og de opdagelsesrejsende, kom hjem med eksotiske smykker og skatte.

Datidens film stjerner, på det sort/hvide lærred, krævede en kraftig makeup, for at kunne lave dramatiske fortællinger og historier. Det påvirkede moden så meget, at der opstod den “trend” der hed flapper stilen.

Op gennem tiden er hele den store mode tromle blevet inspireret af fortidens trends og tendenser. Derfor skabes der ofte forvirring omkring oprindelsen af div. trends og designs. 80’erne var kraftigt inspireret af 20’ernes lækre smokey eyes og siden da er den blevet modificeret en hel del.

smokeeye.mette.bundgaard.03
Billeder fundet på pinterest

Mange tror at en øjenmakeup med lyst øjenlåg og mørkt i globelinjen og yder øjenlåget (jeg kalder det en “diva” “The diva look”) er en Smokey eye, men det er det altså ikke, denenne hedder feks. en “cut crease”.

not.a.smokeyeye.mette.bundgaard
Dette er IKKE en smokeyeye makeup, men en “cut crease” – Billede lånt fra aelida.com

En Smokey eye er mørk hele vejen rundt eller næsten. Den laves af farven sort, brun eller grå. Dog med de nye modificeringer der har været i årenes løb, vil jeg mene det er tilladt, at bruge andre farver i den mørke skala. Man kan også, for det dramatiske, pifte makeuppen op med lidt glitter, farvet highligt osv. men det skal absolut begrænses.

smokeyeye.mette.bundgaard.4
Billederne er fundet på pinterest
93651e12a14a7e96343ee53116a61c36
Billedet er lånt fra eye-make-up.tumblr.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: